Despre zborul Bucuresti – Hong Kong via Doha cu Qatar Airways

Timp de citire: 6 minute

Vlad Dulea

Când ne-am apucat să ne planificăm concediul în Asia de Sud-Est am început cu întoarcerea. Am găsit o super ofertă pentru zbor între Kuala Lumpur și Londra. Cum nu văzusem până acum Londra aceasta a părut cea mai bună ofertă de întoarcere.

Prin urmare știam de unde ne întoarcem dar nu știam exact unde vom începe aventura sud-est-asiatică. Mai știam în plus că trebuie să ajungem în prima parte a lunii ianuarie în Vietnam. După ce am consultat mai multe variante, Bucuresti – Hong Kong cu Qatar Airways ni s-a părut cea mai bună alegere, mai ales că în felul acesta vedeam și Hong Kong-ul pentru câteva zile. Ne-a costat destul de mult (520 eur/pers cu taxe incluse) dar trebuie să țineți cont că noi am luat biletele destul de târziu și că am luat bilete one-way. Dacă veți căuta din timp și dus-întors este posibil să găsiți oferte mai bune ca preț, dar la momentul la care am căutat noi, nicio altă ofertă nu era sub 600-700 eur/pers.

Nu am foarte mare experiență în zborurile intercontinentale, și nu știu cât de obișnuite sau neobișnuite sunt lucrurile pe care urmează să le zic, dar sunt sigur că aceste informații le vor folosi celor care au nevoie de ele pentru a lua o decizie în privința rutei către Hong Kong.

Prima parte a zborului, de la București până la Doha în Qatar a durat 4 ore jumate. Avionul e dotat cu sistem multimedia pentru fiecare pasager. Noi am avut o tabletă pe care am vizionat filme, dar în lipsa acesteia poți face timpul să treacă mai ușor dacă urmărești un film (erau chiar și filme care la noi rulează încă în cinema, ex: (ian 2012) Puss in Boots, Reel Steel), dacă asculți muzică sau dacă joci unul din cele vreo 30 de jocuri puse la dispoziție. Sistemul multimedia era cu ecran touch. Filmele sunt majoritatea în engleză, au dublări în câteva limbi de largă circulație și sunt subtitrate în arabă. Ne-am jucat și noi, evident, și am rămas plăcut impresionat de clipurile de promovare ale ministerului turismului din Qatar.

Mâncarea servită în avion a fost foarte bună. Un pui cu sos de smântână și ceva cartofi (mai era la alegere un meniu cu ceva de vită), castraveți și roșii cu un sos de iaurt, apă plată (în capsula acea de sus-dreapta), pâine, unt și brânză topită, iar ca desert o tartă cu mere coapte și un Mars. De băut eu mi-am ales un vin de Chile (am observat că majoritatea celor din avion, români fiind, alegeau varianta de vin franțuzesc, dar, nefiind un cunoscător fin al vinurilor, îndrăznesc totuși să vă recomand să alegeți vinul de Chile).

În aeroportul din Doha urma să petrecem aproape 9 ore. Avionul a ajuns la ora locală 23 și aveam avionul către Hong Kong dimineață la ora 8.

Cu toate că există și variante de dormit în aeroport, într-un așa numit Quiet Room (vezi poza de sus), noi am preferat să stăm pe scaunele normale de așteptare din dreptul porților de checkin și să ne mai uităm la filme pe tabletă sau pe laptopul pe care îl aveam la mine.

Apropo de laptop, există wi-fi gratuit în aeroport, cu toate că eu l-am prins destul de greu și la nevoie există și prize ca să vă încărcați telefonul sau laptopul, cu condiția să aveți un adaptor universal la voi. Prizele sunt așezate lângă cabinele telefonice, de aceea veți vedea adesea, langă cabine oameni așezați pe jos și rezemați cu spatele de perete, având un laptop în brațe conectat la priza de lângă ei.

După vreo trei ore de stat și uitat la filme, ne-am hotărât să mergem să căutăm ceva de mâncare. Am găsit un fast-food, mai degrabă un fel de „împinge tava”, cu mâncare locală gătită. A fost o supriză plăcută să aflăm că datorită biletului de avion care era după câteva ore, puteam beneficia de un voucher pentru cină din partea companiei aeriene, voucher pe care l-am luat de acolo, de la restaurant.

Cu acel voucher am putut să ne luăm ceea ce vedeți în imagine: câte o porție de cartofi prăjiți cu un croissant cu pui și un fel de plăcintă cu legume, plus o băutură răcoritoare de tip dozator. Puteam să alegem și o porție de orez cu ceva mâncare gătită locală, dar asta aveam chef atunci.

La 8 dimineața ne-am îmbarcat în avionul de Hong Kong. Am uitat să vă zic că pe aeroportul din Doha, atât la sosire cât și la plecare am fost transportați între poarta de îmbarcare și avion cu un autobuz de tip Sattelite Bus. La plecare cred că drumul cu autobuzul până la pista de unde decola avionul a durat nu mai puțin de 15 minute.

După decolare a venit micul dejun. Un fel de budincă de cartofi cu cârnat, niște fructe, croissant, unt, gem și cam ce mai vedeți în imagine.

Fiind nedormiți toată noaptea, după ce am mâncat micul dejun am adormit. Ne-am trezit după câteva ore cu prânzul în față. Ceva asemănător cu cel descris în drumul dintre București și Doha, doar că eram destul de sătui și mai ales buimaci după somn, motiv pentru care am uitat să îi mai fac o poză.

Zborul de la Doha până la Hong-Kong a durat 7 ore și jumătate, dar datorită diferenței de fus orar am ajuns la ora 20:25. Una peste alta, după 21 ore efective din care 12 de zbor, cu totul 27 de ore dacă adăugăm diferența de fus orar (adică am plecat la 17:45 din București, ora locală și am ajuns la Hong Kong a doua zi la ora 20:25, ora Hong-Kong-ului) am ajuns, zic eu destul de repede și confortabil în capitala occidentală a orientului, locul de unde urma să înceapă, cum spuneam, aventura noastră sud-est-asiatică.

Adaugă un comentariu

 • marius

  buna Vlad!
  Sunt Marius din Bacau. Profesia: consilier juridic. De ceva vreme (aprox. 3 ani) ma tot bate gandul sa merg in Hong Kong. Cunosc putine lucruri drespre regiunea respectiva. De pe net. (RAS HONG KOG).
  Te rog frumos sa-mi furnizezi si mie, in afara celor citite pe blog, unele informatii: cazare, posibilitatea gasirii unui loc de munca etc…etc…

  Multumesc anticipat

 • laur

  Imi trebuie doar pasaport si buletin nu si viza!?

 • laur

  Se merita? cazarea cum e la ei? Am avea ce vizita? Ma gandeam pentru o luna de miere bine o saptamana cum e biletu? In octombrie la anu.

 • Viorel

  Urmeaza sa merg la Hong kong peste 2 luni.
  Mi se pare ingrozitor sa astepti 9 ore in aeroport.Stiu ca mai exista o varianta de zbor cu Finnair, care este mai scurta ca si timp

 • ADEVARAT ESTE CEA MAI BUNA COMPANIE .
  O RECOMAND CU CEA MAI MARE INCREDERE.

 • dana

  Este stupid sa intreb daca trebuie viza pt tranzit?Vreau sa plec in Seoul prin Doha si n-am habar.

 • Fatoom Al

  biletul a fost economic?

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.