Despre cum se face un branding de țară: Esto es Mexico!

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

O serie de filme realizate și difuzate de Televisa, cea mai mare televiziune din spațiul vorbitorilor de spaniolă, în 2010 cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la înființarea Mexicului ca stat. Seria de filme intitulată Esto es Mexico, Las Estrellas del Bicentenario (Acesta este Mexic, Stelele bicentenarului mexican) își propune să transmită prin imagini spectaculoase nu numai frumusețea naturală și biodiversitatea Mexicului, dar și spiritul, sufletul, sentimentele și mândria acestei țări.

Zilele trecute am văzut la @Zdeto (vă recomand să îl urmăriți, și să aruncați un ochi și pe fotoblogul lui) o serie de filme realizate și difuzate de Televisa, cea mai mare televiziune din spațiul vorbitorilor de spaniolă, în 2010 cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la înființarea Mexicului ca stat.

Intitulată Esto es Mexico, Las Estrellas del Bicentenario (Acesta este Mexic, Stelele bicentenarului mexican) seria de filme își propune să transmită prin imagini spectaculoase nu numai frumusețea naturală și biodiversitatea Mexicului, dar și spiritul, sufletul, sentimentele și mândria acestei țări.

Ceea ce veți urmări mai jos reprezintă o înșiruire de imagini excepționale (puneți stop cadru oricând doriți în timpul filmulețelor și veți obține o fotografie care ar face invidios orice fotograf!), reprezintă exemple de artă și de realizare tehnică desăvârșită, și, nu în ultimul rând, sunt un exemplu despre cum se poate realiza un brand de țară. Dacă vrei!

1. Chihuahua

Despre deșert, canioane, păduri și frumusețea indigenilor Tauramaras.

2. Tamaulipas

Mlaștini luxuriante și pajiști superbe. Mulți cred că Atlantida, orașul pierdut, se afla în această regiune.

3. Sinaloa

Trenul Chepe, un tren foarte celebru în Mexic, care te duce prin cele mai superbe peisaje din Mexic, inclusiv Sinaloa. Cáhita, indigenii din Sinaloa dansând La Danza Del Venado, dansul căprioarei.

4. Oaxaca

Oaxaca (se pronunță wa-haka) este prezentată în toată splendoarea ei, de la regiunile de foioase până la cele cu vegetație tropicală. Acest video prezintă povestea ruinelor misiunilor aduse de spanioli si a piramidelor maiașe din sudul Mexicului.

5. Veracruz

Veracruz este o zonă care întruchipează terenuri de basm, piramide, cascade, oceanul și natura glorioasă. Legătura ancestrală dintre om și fiarele sălbatice este excepțional reprezentată în acest film.

6. Yucatan

Yucatan, plin de ruine maiașe, este visul oricărui arheolog. Yucatan înseamnă orașul bogăției în Nahuatl, limba aztecilor și maiașilor.

7. Quintana Roo

Acest paradis tropical trebuie să fi fost binecuvântat de zei, pentru că viața marină și frumusețea acvatică din această zonă este ceva de doar zeii ar fi putut imagina.

8. Chiapas

O ilustrare a dragostei, fertilității, abundenței și frumuseții. Este prezentată fauna diversificată, de la macaul stacojiu la pantera neagră, precum și ruinele strămoșilor mexicului în toată gloria lor.

9. Sonora

Acest film cu imagini și sunete captivante ne introduce în atmosfera de basm a regiunii Sonora.

10. Coahuila

O regiune aparent sterpă dar atunci când ești în ea vei observa viata, frumusetea si prosperitatea cu care pământul a înzestrat-o. Kikapu se numesc indigenii din acestă regiune care se află la frontiera dintre Texas şi Chihuahua.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.