Echipa naţională de polo a României va participa la Campionatul Mondial din China

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

În perioada 18-30 iulie are loc la Shanghai în China Campionatul Mondial de Polo seniori. Echipa națională a României este nelipsită de la campionatele mondiale și europene din ultimii zece ani (excepție făcând CM 2009 de la Roma).

Polo rămâne astfel unul din puținele sporturi de echipă din România care are performanțe notabile. Chiar dacă îi lipsesc medaliile din palmares, naționala de polo a României a ocupat locul 4 la Europenele din Serbia (2006) si locul 6 la Mondialele din Canada (2005).

Ieri, Federația Română de Polo a organizat o intalnire a oamenilor din jurul nationalei de polo. Printre participanti Anatol Grintescu (presedintele FR Polo si unul din oamenii care au marcat istoria polo-ului romanesc ca jucator, antrenor sau presedinte de federatie), Ion Tiriac (presedinte de onoare al COSR), Elisabeta Lipa (presedinte CS Dinamo si cea mai buna canotoare a secolului 20 – 5 titluri olimpice), dar si jucatorii care alcatuiesc nationala de polo, antrenata de Istvan Kovacs.

Obiectivul declarat al naționalei României la acest CM este calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor.

Meciurile României din faza grupelor la acest campionat mondial sunt:

18 iulie – România – Australia
20 iulie – Serbia – România
22 iulie – România – China

Meciurile vor fi transmise în direct de TVR2 și TVR HD

Ca fapt divers, am aflat că săptămâna trecută echipa Water Polo Romania a devenit Campioana Europeana la VETERANI, grupa de varsta 40+

Adaugă un comentariu

  • Frumos…ai fost la întâlnire. Da, a fost o performanță deosebită la Europene pt Masters Water Polo, după ce s-au încălzit și au câștigat Turneul de Polo din România – https://master-polo.ro/

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.