Ce așteptări am de la concursul de MTB de mâine de la Gârboavele (Galați)

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

În primul rând trebuie să menționez că nu sunt un obișnuit al curselor de biclă cu toate că sunt un biciclist împătimit. Anul trecut am participat pentru prima oară la un triatlon în Mamaia (cursă de șosea) și la un cross-country la Comana (Giurgiu).

De ajuns încât să ma virusez!

Mâine particip la cursa de cross-country de la Gârboavele (jud.Galați) https://www.bikeevents.ro/concursuri-mtb/9-aprilie-2011-garboavele-xc-galati.html

Evident, nu mă aştept să câştig. Nici măcar nu îmi propun vreo poziţie în clasament. Vreau să capăt experienţă. Data trecută la Comana am fost destul de surprins, mi-a fost greu, n-am știut să îmi dozez efortul.

Mâine sunt șanse mari să fie mocirlă (dacă azi a plouat în zonă, sau dacă va ploua până mâine, cu siguranță vom pedala prin mocirlă) ceea ce va fi o noutate pentru mine. Voi lua cursa ca atare. O cursă în care să învăț și în care să câștig experiență.

Îndrăznesc totuși să îmi propun să termin cursa în mai puțin de o oră jumate. Știu că alții ar spune că e mult, și că 20km (cât are traseul) ar trebui făcuți într-o oră, dar prefer un target realist (momentan).

Țineți-mi pumnii să avem vreme bună și să reziste bicla până la capăt!

Mai jos e bicla cu care voi concura. După cum vedeți nu este o biclă profesionistă dar are valoare sentimentală. O am de la bunicul meu care și-a adus-o în urmă cu câțiva ani din Germania. Nu prea cred să se găsească un model similar prin România. Cadrul și roțile sunt originale. Furca nu știu dacă e originală, dar el așa a adus-o. Eu i-am schimbat în toamnă cauciucurile, frânele, angrenajul și schimbătoarele de viteză.

Adaugă un comentariu

 • zapacita

  Mocirla nu tine cu timpii propusi niciodata. Eu imi setasem maxim 2 ore jumate si iata ca au fost vreo 3 si 10 minute, cu tot cu 2 pene eu, si una prietenu’ :))
  Dar mi-a placut foaaaarte mult traseul. Vreau sa ma mai dau pe acolo

 • Raduis

  Bafta maine la concurs! Iti sugerez sa ii dai jos aparatoarea ca la concurs nu te va ajuta prea mult indiferent daca este uscat sau noroi si cricul care poate sari de la denivelari si poate fi foarte neplacut in timpul cursei.

  • Vlad Dulea

   mersi de sfaturi si de urare 😉 te tin la curent. btw, tu nu participi?

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.