Ein neues jahr mit André Rieu

Timp de citire: 4 minute

Vlad Dulea

Știam că plecăm, dar nu știam unde. Mulți ne-au întrebat înainte de sărbători unde avem de gând să mergem, și priveau cu suspiciune atunci când le răspundeam că nu știm, că nu ne-am hotărât. Nu vroiam să ne decidem pentru că ne plăcea libertatea de a alege să mergem unde vrem, când vrem, cum vrem…

Dana are concediu până pe 10 ianuarie și era păcat să nu profităm cumva de el. Primul pas a fost să tragem un pic prin Pitești pe la părinții Danei să ne odihnim câteva zile. Să nu facem nimic, doar să dormim, să mâncăm și să ne uităm la filme. În fine, Dana a reușit, eu nu m-am putut abține și tot cu laptopul în brațe am stat pentru că mi-a cășunat să schimb tema la blog (ce a ieșit vedeți și voi chiar în timp ce citiți aceste rânduri).

Ce face foamea din om 🙂 … sau cum poate decide un ziar vechi locul în care îți petreci concediul

Sâmbătă dimineață încă nu știam unde aveam să plecăm. Auzisem că în Grecia e destul de cald. Dana începuse să se uite după locuri calde prin atlasuri și ghiduri turistice găsite în apartamentul părinților. Într-un moment de maximă inspirație stomacul meu mi-a cerut de mâncare și m-am dus în bucătărie. Mâncarea era undeva pe masă dar era acoperită cu un ziar (cred că România Liberă – un număr de pe la începutul lunii noiembrie).

Pe prima pagină era ceva cu Lady Gaga și tursimul cultural. Nu știu ce m-a determinat exact să citesc articolul acela, dar vorbea despre faptul că din ce în ce mai mulți români aleg pachete turistice ocazionate de diverse concerte și erau date exemple de genul celui din titlu. Ultimul menționat era Concertul de Anul Nou al lui André Rieu – Köln, 1 și 2 ianuarie 2011.

Sunt câţiva ani buni de când ne dorim să vedem live un concert Andre Rieu. Am acasă peste 10 DVD-uri cu concerte ale lui André Rieu.

Primăvara trecută, când ne pregăteam concediul de vară în Olanda, ne-a trecut prin cap să verificăm dacă există în perioada respectivă vreun concert André Rieu. Erau 8 nu unul! Opt concerte timp de opt zile toate în același oraș, Maastricht, în piața centrală. Ne-am uitat pe calendarul nostru și ne-am dat seama că am putea ajunge. Mai rămânea să rezervăm bilete. Era primăvară, mai erau câteva luni până atunci și, până la urmă, erau 8 concerte între 1 și 9 august, câte unul în fiecare zi, în același loc. Cu toate acestea nu mai erau bilete!!! Toate spectacolele erau sold out!

Vă dați seama că sâmbătă, 25 decembrie m-am uitat extrem de sceptic, mai mult din curiozitate, dacă mai sunt bilete pentru concertul de Anul nou din Köln. Ei bine, ați ghicit 🙂 de data asta am găsit bilete! M-am uitat către Dana și – mai mult din priviri – soarta concediului nostru era pecetluită, cel puțin pentru noaptea de revelion și prima zi din an!

Köln să fie!

Biletele le-am rezervat prin Eventim Germania. Așa făcusem și cu un înainte când am fost la concertul U2 din Berlin, doar că atunci am cerut ca biletele să fie livrate la recepția hotelului din Berlin unde aveam cazarea. De data aceasta a fost și mai simplu întrucât Eventim.de pune la dispoziția clienților un sistem Print-At-Home prin care îți poți tipări singur biletele după ce le achiți online, singura condiție fiind să folosești o imprimantă cât de cât bună, nu contează dacă e color sau alb-negru, important este să se poată citi corect codul de bare.

Cazarea în Köln (mai exact în Leverkusen, 15 km de Koln) în noaptea de Revelion a fost neașteptat de ieftină: pentru două nopți, două persoane plătim în total 130 eur cu mic dejun inclus.

Așadar pe 31 decembrie trebuie să fim în Koln, și mai știm că pe 2 ianuarie plecăm de acolo. Ce facem până atunci și ce vom face după 2 ianuarie nu știm încă, și nici nu vrem să ne propunem 🙂

Se pare că primul pariu cu privire la planificarea (mai exact ne-planificarea) concediului l-am câștigat 🙂

Voi cum faceți de obicei? Vă planificați din timp, minuțios, concediul sau mergeți cum vă duce vântul?

Adaugă un comentariu

 • raluca cirlan

  Buna! Christoph e in Bonn – azi si maine. Asa ca daca vreti
  treceti prin Bonn, sa va dea cheile si sa va explice cum se
  porneste incalzirea, si stati la noi de Anul nou – sau cat vreti.
  Nu la hotel. Chris pleaca maine dupa-amiaza din Bonn. Faceti cam 20
  de min cu masina pana in Koln. Sau cu trenul, cum va e mai usor.
  Azi am vazut postarea azi, dati si voi de stire cand veniti in
  zona!! Eu sunt in Vietnam pana pe 23 ian, vin in bucuresti dupa aia
  si o sa raman in Europa cam o luna. Va pup finuta voastra :
  )

 • ruxa

  Bravooo! Sa va fie (de) bine si s’aduceti poze! 🙂

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.