70 de km pe bicicletă

Timp de citire: 4 minute

Vlad Dulea

Ok, 70 de km pe bicicletă într-o zi pentru unii o sa pară foarte mult. Alții, la polul opus, vor spune că e o nimica toată. Ar putea fi, mai ales că participanții la ediția a 7-a a LetsBikeIt au parcurs aproape 100 de km în total în aceeași zi.

Dar pentru mine a însemnat cea mai mare distanță parcursă într-o singură zi pe bicicletă. După cum știți merg aproape zilnic cam 10 km pe bicicletă (până la birou și înapoi). Luna trecută, în Olanda, cel mai lung traseu parcurs într-o singură zi a fost de aproximativ 40-45 de km. Dar 40 de km de mers pe bicicletă în Olanda echivalează ca efort și nervi cu vreo 20 de la noi.

Așadar am avut o experiență interesantă pentru o duminică numai bună de pedalat. Spun asta pentru ca am avut mare noroc să avem cer înnorat toată ziua prin urmare nu am fost nevoiți să pedalăm prin caniculă și direct sub razele soarelui.

Traseul total îl vedeți pe hartă iar explicațiile un pic mai jos:


View LetsBikeIt #7 + road to Giurgiu in a larger map

Ziua a început la 9 dimineața când aproximativ 50 de biciciliști se adunaseră deja în parcul Văcărești pentru a 7-a ediție a Lets Bike It.

Pe drum s-a mers chiar foarte civilizat dovedind faptul că oamenii au înțeles că putem să facem un lucru fain fără să fie nevoie să fim exhibiționiști. Respect!

#letsbikeit ruuulllzzzzz on Twitpic

O poză edificatoare pentru starea de spirit 🙂 Let’s Bike It, Romania!

Edificator pt #letsbikeit :) on Twitpic

Pe drum am trecut pe lângă două corturi de nuntă amenajate în afara curții, pe asfalt, ocupând în totalitate jumătate din carosabil. Trecând peste hilarul situației, mă gândesc ce s-ar fi întâmplat daca în timpul nopții, o mașină condusă de un fiu de primar cu 150 la oră ar fi trecut fix pe banda respectivă de mers! Ar fi spulberat efectiv toți mesenii! Da, se pare că doar eu mă gândesc la scenarii d-astea, deci probabil eu sunt ăla nebun din toată povestea asta!

Cum se fac mai nou nuntile la tara. Cortul pe jumatate de sos... on Twitpic

Iată şi un mic filmuleţ din prima parte a drumului. De fapt este primul moment în care drumul nu mai este asfaltat şi trecem pe pietriş. Eu trec prin cadru pe la min 0:50.

La puţin timp după aceea ne-am despărţit de grupul #letsbikeit şi am plecat cu Dana şi cu Zdeto spre Giurgiu prin Brăniştari, satul în care a copilărit bunica Danei.

Am traversat râul Argeş prin Goştinari şi ne-am îndreptat spre Comana prin Valea Hoţilor.

În Comana am descoperit un panou turistic promițător care avea trecute pe harta zonei inclusiv trasee de făcut cu bicicleta. Neapărat trebuie să ne întoarcem să studiem zona.

Bicicliștii se ajută între ei 🙂

Poze de pe drum: Bicla mea

Zdeto (care acum observ că era asortat cu bicicleta)

Dana

Biserica din Brăniștari

La 25 km de Giurgiu a fost primul moment în care ne-am gândit serios să renunțăm. Nu vroiam să transformăm o zi de plimbare plăcută într-o cursă de orgolii. Cu toate acestea am decis să mergem mai departe.

Era ora 17:10 când, după 6 km de la locul de pauză anterior, am fost totuși preluați cu mașina de prietenii noștri veniți în calea noastră cu mașina din Giurgiu ca să mai apucăm să ne bucurăm și noi pe lumină de grătarele și berea care ne așteptau acolo de câteva ore. Numai că, la cât de obosiți eram nu ne-a mai ars așa de tare de mâncare 🙂

Am rămas totuși cu amintirea unei zile superbe petrecută aproape în totalitate pe bicicletă.

Mai multe poze, filmulețe și informații găsiți pe pagina evenimentului de pe Facebook https://www.facebook.com/event.php?eid=147610538597628 și pe pagina https://www.letsbikeit.ro

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.