As vrea sa fiu nepotul bunicului lui Vlad Dulea

Timp de citire: 4 minute

Vlad Dulea

În această poveste eu sunt cel norocos, pentru că Oti chiar este bunicul meu, dar mi-am auzit de multe ori prietenii spunând „Mi-ar plăcea să fiu nepotul bunicului lui Vlad” 🙂

Numele lui este Rudolf Szekeres, dar noi îl alintăm Oti. Cei care locuiesc în Banat sau care au rădăcini germane știu că acest apelativ se folosește adesea pentru bunic.

Marea lui pasiune au fost și au rămas trenurile (de la cele mari, până la cele în miniatură – trenulețele electrice). Pentru că în 1962, pe când avea 27 de ani, nu-și permitea să își cumpere o machetă de trenuleț electric, și-a fabricat propriul trenuleț electric și și-a construit propria machetă în curtea casei. Ulterior, în anii ’80-’90, a avut ocazia să lucreze ca delegat în fosta Republică Democrată Germană. În perioada respectivă, de fiecare dată când mergea în Germania, în loc să-şi pună deoparte mărcile pe care le câștiga îmi cumpăra mie ba o locomotivă nouă, ba unul-două vagoane, ba nişte linii în plus, macaze noi, bariere, gări şi câte şi mai câte, astfel încât fiecare Crăciun se transforma pentru mine într-o ocazie de a face o nouă machetă de trenulețe, pe an ce trecea, din ce în ce mai frumoasă și complexă.

Oti cred că este singurul om din România (oricum, printre puținii) care se uită prin satelit la postul de televiziune Bahn TV (un post dedicat în totalitate transportului feroviar).

Acestea fiind spuse cred că vă este foarte clar de ce era impetuos necesar ca în drumul nostru către Olanda să trecem prin Hamburg, acolo unde se găseşte Miniatur Wunderland (cea mai mare machetă de trenuleţe electrice din lume – în momentul de față aceasta se întinde pe o suprafață de 1,150 m², liniile puse cap la cap însumează 12 km. Pe acestea se plimbă aproximativ 830 de trenulețe cu peste 11.000 de vagoane. Cel mai lung trenuleț măsoară 14,5 metri)

Spuneam în postul anterior că vom sui bicicletele pe mașină și vom merge să ne plimbăm cu ele prin Olanda.

Oti merge aproape zilnic cu bicicleta de peste 50 de ani. Aș îndrăzni să spun că acesta este unul din motivele care l-au menținut și îl mențin în continuare în forma în care este.

Pe când aveam eu vreo 12 ani ne făceam planuri să facem turul Europei pe biciclete. Ani de zile ne tot gândeam cum să facem, doar că eu eram prea mic și nu puteam să merg atât de mult. Când am crescut eu și aș fi putut să mă încumet la așa ceva devenise riscant pentru Oti. Cu toate că se menține într-o forma foarte bună, parcurgerea unei asemenea distanțe îi devenise deja aproape imposibil de realizat.

Ei bine, acum avem șansa să ne împlinim pe jumătate visul. Vom merge până în Olanda cu mașina. Vom trece prin Slovacia, Cehia, Germania și apoi Belgia. Vom lua bicicletele cu noi, astfel încât orașele de pe parcurs le vom putea vizita pe biciclete.

Țineți-ne pumnii să avem vreme bună! În rest, sper că o să îmi simțiți lipsa pe blog/facebook/twitter măcar atât cât știu deja că o să v-o simt eu 🙂

PS: La cei 75 de ani pe care i-a împlinit anul acesta, Oti folosește Skype și Yahoo Messenger ca să țină legătura cu prietenii din Germania, știe să caute pe Google 🙂 îmi citește adesea blogul personal și cel de trupă, și da!, folosește Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=1712331507

Adaugă un comentariu

 • Foarte tare bunicul tau! 😀

  Si multa bafta cu proiectul ciclist pe care vi l-ati propus! 😀

 • Dana

  Eu sunt mai norocoasa. Eu sunt deja nepoata bunicului lui Vlad 🙂

 • manu

  Si eu as vrea sa am un bunic ca dumneavoastra.
  Sanatate si numai bine!

  Cu respect,
  Manuela Nafarean

 • rudolf szekeres

  Dragi mei, sunt onorat de atentia ce mi-o acordati. VA MULTUMESC din Suflet.ACESTE CUVINTE MA INDEAMNA SA MAI TRAIESC inca vreo 25 de ANI. Dar sa stiti ca este nevoie si de RĂUL nostru necesar 🙂
  adica FEMEIA chiar daca se spune ca „FEMEIA TE RIDICA” dar te si coboara cand i se pune PATA 🙂
  VA PUP PE TOTI.

  • Vlad Dulea

   Asa este! Am uitat sa spun ca tu si bunica sunteti alaturi de peste 55 de ani! Intr-adevar un cuplu norocos si longeviv! Sa ne traiti! Va pup pe amandoi 🙂

 • rudolf szekeres

  SUNT EMOTIONAT ! ! ! Un sit care imi da PUTERE. Sa dea dumnezeu sa ne intoarcem cu bine acasa sa povestim TUTUROR ce am vazut. SI TU VLAD esti CEL mai bun nepot pe care cred ca si l-ar dori oricare BUNIC.

 • Gata, m-am imprietenit cu Oti pe Facebook si da, sustin si eu propunerea 🙂

 • chinezu

  sustin propunerea!
  dar numai daca ne aduce vlad ceva bun din olanda :))))))))))))
  ca suntem businesmani, ce pedala mea :))))))

 • am tot glumit noi, dar clar trebuie sa il facem pe Oti membru onorific al #DreamTeamRO 🙂

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.