Mergem la Craiova, un moment bun să ne amintim cum a fost la Blog Meet Focsani

Timp de citire: 6 minute

Vlad Dulea

Nu întâmplător scriu aşa târziu despre primul blog meet la care am participat cu DreamTeam și anume cel de la Focșani.

În primul rând am așteptat să treacă o perioadă pentru a cere părerea celor din Focsani despre cum a fost, ce le-a plăcut și ce nu le-a plăcut, ce ar face altfel la următorul blog meet.

Iată răspunsurile câtorva din cei care au fost prezenți la Focșani Blog Meet și au apucat să îmi răspundă:

1. S-a schimbat ceva in mod pozitiv pentru voi dupa blogmeet?

Sorin Velescu: In primul rand, acest blogmeet m-a impulsionat sa incep activitatea mea de blogger pe tema „death-metal”. Chiar astazi mi-am creat un cont de twitter pentru viitorul blog si aproape am terminat designul pentru blog. Trebuie doar sa il codez si sa postez tot ce am scris pana acum legat de aceasta tema.

Iulia Oancea: In primul rand am reusit sa ne cunoastem si in offline, sa facem schimb de impresii. Si proiectele sunt pe vine, da’ eu zic sa se mai incalzeasca putin 😀

Dan Brasov: O intalnire, in general, este un prilej pentru a socializa, pentru a schimba idei, pentru a pleca cu ceva nou de acolo. Fiind primul nostru blogmeet, am profitat la maxim de aceasta ocazie pentru a ne cunoaste intre noi ca oameni. Surpriza a fost ca s-a legat o oarecare legatura intre noi, ceea ce va putea duce, sper eu, la dezvoltarea unor proiecte pe online. Chiar eu am propus cateva idei, una din ele referindu-se la dezvoltarea unui portal al judetului sau chiar a unui blog colectiv de calitate, unde sa adunam oamenii cei mai buni pentru a deveni o voce puternica.

Tudor (StauPeNet.ro): Principalul merit al acestui Blogmeet a fost ca a reusit sa ne adune la aceeasi masa pe cei care aveam blog. Dupa acest eveniment, numarul comentariilor reciproce a crescut vizibil si … asteptam cu nerabdare primavara ca sa putem demara cateva proiecte comune.

Andrei Bibire: Da, s-au schimbat multe in bine dupa intalnire. Cum sunt nou in domeniu, m-a ajutat  sa inteleg mai bine cum e treaba cu miscarea de bloggging in Romania. De la descrierea fiecarui participant si activitatilor pe care le intreprinde online si pana la traficul de idei si de proiecte viitoare, plus atmosfera familiara, toate astea mi-au dat un impuls serios sa continui cu blogul si, de ce nu, cu implicarea in eventuale proiecte si evenimente ce urmeaza sa se intample.

Grim Cris (organizator): Dupa blogmeet am inceput sa discutam. Avem tot felul de proiecte in cap si suntem hotarati sa le realizam numai impreuna. Ne-am gandit serios sa facem un portal pentru judetul nostru, caruia sa-i atasam un blog, iar majoritatea (daca nu toti) blogerii din Vrancea sa aiba acces la el si sa poata scrie cate ceva.

Valentina Maxim: Pentru mine personal s-a schimbat totul in mod pozitiv.De pilda acum am motivatia de a scrie mai mult,de a-mi expune ideile si de a incerca sa ma fac cat mai auzita.

2. Ce ati schimba la un blogmeet urmator?

Sorin Velescu: Singurul lucru care l-as schimba este locatia. Sper sa reusim sa e organizam si sa ne revedem la Iasi in curand.

Iulia Oancea: Mi-ar placea ca la urmatoarea intalnire fiecare dintre noi sa vina cu propuneri concrete si cu idei de proiecte indraznete. Si desigur, sa fim mai multi.

Dan Brasov: As spune ca prima intalnire a bloggerilor vranceni a fost una generalista, in care am putut vorbi orice, cu oricine. Acesta a fost si scopul : sa ne cunoastem mai bine. Urmatorul blogmeet l-as vedea putin schimbat si aici ma refer la o intalnire putin mai bine organizata, bazata pe teme de discutie. Bineinteles, ne-ar ajuta foarte mult prezenta unor bloggeri mai cunoscuti, care sa ne poata da sfaturi si care sa tina un speech pe o anumita tema aleasa de comun acord cu ceilalti bloggeri. Urmatoarea intalnire trebuie sa isi propuna un subiect bine stabilit, teme clare si sa duca la rezultate vizibile.

Tudor (StauPeNet.ro): Daca ar fi sa organizez eu un BlogMeet, as face tot ce imi sta in putinta ca oaspetii sa nu-si achite macar … Berea. Personal, as prefera sa ne stabilim niste obiective si sa le luam pe rand. De ex, as milita pentru existenta in toate scolile a unui calculator conectat la internet la care sa aiba acces si ultimul elev – in realitate, putine scoli au acces la internet chiar daca de la tribuna se spune altceva.

Andrei Bibire: Pai, in esenta, ar fi de preferat ca la blogmeet-ul urmator, sa venim pregatiti pe anumite teme certe de discutii si dezbateri, ca sa ne facem apoi o idee clara despre ce ar mai fi de facut pentru imbunatatirea functionalitatii blogosferei. Si, reiterez, va astept si la Iasi, pe voi, echipa din Bucuresti, plus cine mai vrea sa vina, la un blogmeet, cat mai curand, sper.

Grim Cris (organizator): In primul rand tin sa mentionez faptul ca blogmeet-ul urmator am hotarat sa-l facem numai intre noi, cei din Vrancea. Ne vom pune planurile cap la cap si ne vom apuca de treaba. Cat despre schimbari, eu m-am gandit ca ar fi foarte bine sa gasim o tema pe care s-o dezbatem pe toata perioada intalnirii. Spre exemplu, influenta Vrancei in online-ul romanesc, sau influenta bloggerilor cu experienta asupra noastra, iar exemplele pot continua.

Valentina Maxim: Intr-adevar ca prima intalnire a bloggerilor mi s-a parut foarte reusita.Ce as schimba la urmatorul blogmeet?Cel mai probabil locatia! Mi-ar placea sa fie intr-un spatiu in care sa formam ceva de genul unei mese rotunde.Asa am putea socializa mult mai bine,deci comunicare ar fi mult mai reusita. Bineinteles ca prima intalnire a constat in a ne cunoaste,a ne prezenta deci mi-ar placea ca la urmatorul blogmeet sa avem teme bine definite de dinainte pentru a le putea discuta.

Cred că eu nu mai trebuie să zic nimic. Vă mai las în compania fotografiilor pe care le-am făcut atunci:

Am ales acest moment pentru a publica acest articol acum pentru că mâine urmează să mergem la #CraiovaTweetMeet, un eveniment pus la cale de Licuriciul Orb cu sprijinul Craiova.ro și mai de curând cu sprijinul Andei Sosea și al Danei Ilie care a scris recent un articol care mi-a plăcut foarte mult pentru că este în același spirit cu ce scrie mai sus.

Adaugă un comentariu

  • cristi

    Frumoase poze, iar impresiile sunt pe masura. Comunicarea e cheia succesului.

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.