Daniel Raduta. Punct si de la capat.

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Despre Daniel Mădălin Răduță s-au scris deja zeci, sute de articole. S-au spus lucruri mari, lucruri simple... mi-e greu să mai adaug eu ceva. Pot să spun doar atât. Ieri am donat și eu o suma în contul lui. Nu este o sumă mare, dimpotrivă, este o sumă absolut obișnuită. Tocmai de aceea vă spun: ca să întelegeți că nu e nevoie neapărat de un efort deosebit. Orice ajutor, oricât de mic, poate contribui hotărâtor la soarta lui Daniel.

Despre Daniel Mădălin Răduță s-au scris deja zeci, sute de articole. S-au spus lucruri mari, lucruri simple… mi-e greu să mai adaug eu ceva. Pot să spun doar atât. Ieri am donat și eu o suma în contul lui. Nu este o sumă mare, dimpotrivă, este o sumă absolut obișnuită. Tocmai de aceea va spun: ca să întelegeți că nu e nevoie neapărat de un efort deosebit. Orice ajutor, oricât de mic, poate contribui hotărâtor la soarta lui Daniel.

Daniel Răduță (sau Mădălin, cum înțeleg că îi spun apropiații) are 29 de ani și a fost diagnosticat în octombrie 2009 cu leucemie acută limfoblastică. De atunci urmeaza tratament cu citostatice, care i-a asigurat intrarea în remisie. Particularitațile leucemiei lui indică însă că riscul de recădere (revenire a bolii) este mare. De aceea, medicii recomandă un transplant de măduvă osoasă (celule stem hematopoietice) acum, la prima remisie, care i-ar asigura cele mai mari sanșe de recuperare totală. În cazul lui, procedura se poate face doar la o clinică din străinătate,  unde costă 120.000 € – 150.000 €. (Daniel Răduță explică aici https://danielraduta.ro/?page_id=82 în detaliu particularitățile bolii)

Luna viitoare Daniel va deveni tată, pentru prima oară. Mihnea Măruță scrie foarte frumos pe blogul lui: Ajutați-l pe Daniel să fie tată şi să rămână soţ! https://mihneamaruta.ro/2010/02/03/ca-sa-fie-tata-si-sa-ramana-sot/

Mai jos am postat o suită de fotografii din albumul personal al lui Daniel Răduță:

Mai multe informații despre Daniel Raduță puteți găsi pe pagina lui https://danielraduta.ro/

Cum puteți ajuta:

Puteți dona o sumă de bani (așa cum am făcut eu) în conturile deschise la Banca Transilvania, agenţia Panduri, pe numele Răduţă Daniel Mădălin.  Conturile sunt:

 • Cont RO72BTRL06404201F02712XX pentru EUR
 • Cont RO57BTRL064013HAF02712XX pentru RON

O altă variantă ar fi folosind un card online. Pentru mai multe detalii despre cum puteți ajuta intrați pe pagina https://danielraduta.ro/?page_id=109

De câte ori nu ne-am dorit să fi avut șansa/posibilitatea de a schimba lucrurile atunci când încă se mai putea face ceva?!

Adaugă un comentariu

 • Diana

  Chiar se poate face ceva, se pot face multe. Forta campaniei asteia ar trebui sa poata acoperi gurile mari care se lauda ca fac sistemul medical din romania sa danseze pe sarma. Daca imi poate raspunde cineva la cateva intrebari simple, voi fi tare recunoscatoare:

  1. cati donatori de maduva osoasa sunt inregistrati in baza de date din Romania?
  2. de ce aceasta baza de date nu este conectata cu bazele de date din UE, daca tot suntem stat membru al uniunii?
  3. de ce in romania nu se fac transplanturi de la donator partial compatibil, daca procedura asta se executa cu mare succes de 15 ANI in alte tari europene?

  Pe cuvant ca nu ma las pana nu-mi raspunde cineva. Si cine ma stie poate confirma ca e greu sa scapi de mine. Greu rau…

 • Mika

  Multumesc, Vlad! 🙂

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.