Cam astea au fost serialele de animatie din care nu prea pierdeam niciun episod :)

1. Sandy Belle

Episoade din Sandybell aici: http://desenelecopilariei.com/category/anime/sandy-bell/

2. Lidia in jurul lumii

Povestea Hana no Ko Lunlun a fost tradusă în limba engleză ca The Flower Child Lunlun (Floarea cu 7 culori). Este povestea unei fetiţe magice scrisă de Shiro Jinbo, care s-a focalizat pe tematica florilor. Povestea a fost adaptată într-un desen animat de către Toei Animation în 1979 şi a fost un mare succes în vest, mai ales în Europa şi în America Latină, la fel ca şi în Japonia.

Episoade din Lidia in jurul lumii aici: http://desenelecopilariei.com/2008/06/lidia-in-jurul-lumii-update-episoade/

3. Clementine

Clémentine este numele unui desen animat frantuzesc creat de Bruno-René Huchez. Seria a aparut in 1985 (prima difuzare in 2 octombrie), are doua sezoane, 39 de episoade a 26 de minute si un caracter profund moral-educativ. Personajul principal este o fetita de 10 ani, paralizata in urma unui accident aviatic provocat de intruchiparea raului – demonul Malmoth. In ajutorul Clementinei vine zana Héméra, cea care ii reda puterea de a merge – in vis, cu ajutorul sferei albastre si o apara de creaturile malefice trimise de Malmoth. In prima serie Clementine calatoreste in timp, prin lume, intalneste tot felul de figuri importante din istorie, din legende, din povesti si reuseste se invinga raul si .. sa mearga din nou.

Mie mi-a placut foarte mult cantecul de generic. Din pacate genericul nu se poate introduce in articol, dar se poate vedea direct pe site-ul Youtube (Embedding disabled by request): http://www.youtube.com/watch?v=26JNRCUAHQo

4. Strumfii

Strumfii au satucul lor, cu mici case-ciuperci, au limba lor strumfeasca, au povestile si regulile lor, il au ca adversar pe teribilul Gargamel, dar si o frumoasa strumfita.

5. Aventurierii spatiului

Serial francez japonez de desene animate extrem de popular in prima jumatate a anilor ’90 in Romania. Personajele sale principale sunt Toppy, Rana, Sibip, Giraffe si Cyril Rictus (!)

6. Testoasele Ninja

Michelangelo, Leonardo, Donatello, Raphael. Pentru copiii din intreaga lume acestia nu sunt pictori celebri, ci patru eroi indragiti : Testoasele Ninja. Eroi de banda desenata, serial de desene animate si film, cei patru luptatori antrenati de maestrul Splinter, un intelept sobolan, locuiesc in canalele din Manhattan, sunt innebuniti dupa pizza si nu ezita sa lupte cu adversari de tot felul si mai ales cu eternul lor rival, temutul Shredder, liderul Foot Clan.

7. Serifii stelari
Ei bine, daca de celelalte v-ati adus aminte usor, pun pariu ca pe acesta era sa-l ratati :) Este imposibil sa nu va amintiti de Furia Rosie Turbo, legendara masina a lui Fireball din „Saber Rider and The Star Sheriffs” (titlul original in engleza).

Povestea se desfasoara intr-un viitor indepartat unde oamenii au colonizat multe planete, creand asa numita „New Frontier”. Pentru a proteja acest nou teritoriu a fost creata Cavalery Command si, in cadrul ei, divizia serifilor stelari. Ei aveau menirea de a proteja oamenii de fiintele din alta dimensiune, numite Vapor Beings (Outriders), care veneau in dimensiunea oamenilor pentru a distruge orasele oamenilor sau ai rapi, punandu-i la munca silnica. Pentru a-i ajuta pe serifii stelari sa lupte cu aceasta armata, este creat super-robotul „Ramrod Equalizer Unit” format din nava spatiala in care patruleaza Saber Rider si colegii lui.

Așadar, ce seriale sau filme de animație vă țineau în fața televizorului când erați mici ?

Ai ceva de zis despre asta? Lasă un comentariu. Mai jos găsești încă 37 de comentarii la acest articol.

Views 4.226

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
299 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!