VIDEO: Top Gear in Romania

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

BBC a difuzat duminica editia Top Gear filmata in aceasta toamna in Romania. In deschidere, britanicii spun ca se asteptau ca Romania sa fie o tara plina de boi in care oamenii arunca in tigani cu pietre, dar la final toti se arata extraordinar de incantati dupa ce conduc masini de sute de mii de euro pe virajele ametitoare ale Transfagarasanului.

Mamaia si drumul spre Bucuresti

„Ne imaginam Romania ca fiind o tara plina de boi in care oamenii arunca cu pietre in tigani”, e descrierea cu care incepe emisiunea, pe fondul unor imagini cu animale de povara, carute si drumuri de tara. „Sa vii aici intr-o masina care costa 168.000 de lire e ca si cand ai aparea in Sudan intr-un costum facut in intregime din mancare”, spun britanicii.

Apoi raman insa uimiti de numarul mare de masini scumpe din Mamaia, modele noi de Ferrari, Porsche, Maserati.

Jeremy Clarkson nu poate pronunta numele Transfagarasan, despre care insa „oamenii vorbesc in soapta si spun ca e cel mai bun drum din lume”. Cu totii pleaca apoi spre drumul montan, dar mai intai au facut intrecere pe autostrada Soarelui, in drum spre Bucuresti.

Bucuresti, prin subsolurile Palatului Parlamentului

Romania nu prea apare pe GPS-urile masinilor asa incat, au ceva probleme sa gaseasca Palatul Parlamentului. Pe drum britanicii au mai oprit oameni care le-au desenat drumul iar James May e filmat silabisind fraze inutile dintr-un ghid de conversatie englez – roman: „Anul trecut pe vremea aceasta eram in Scotia”, spre exemplu.

Toti s-au aratat uimiti de cat de mare e cladirea, iar comentariile lor despre nebunia lui Ceausescu se incheie cu: „Stiati ca pe unde mergea, frunzele erau pictate in verde?”

Drumul spre Transfagarasan (incepand cu minutul 03:00)

James May a condus Dacia Sandero iar concluzia e ca masina e redusa la esenta, nimic mai mult decat ce-ti trebuie, „este o masina vesela, superba, simpla, onesta”, spune May.

Transfagarasanul (the best road in the world)

La sfarsit, accelerand puternic pe virajele Transfagarasanului, Clarkson e in culmea bucuriei: „Romania, multumim ca ne-ai primit, as sta vesnic aici”.

Playlist cu episodul complet

Text adaptat dupa https://economie.hotnews.ro/stiri-auto-6499983-britanicii-top-gear-arata-final-incantati-romania-despre-care-isi-imaginau-tara-plina-boi-care-oamenii-arunca-tigani-pietre.htm

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.