Green Report: Biciclistii din Bucuresti au strans mesaje pentru Copenhaga

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

Biciclistii din Bucuresti au strans mesaje pentru Copenhaga Sâmbătă, 5 Decembrie 2009 - Green Report „Pedalam prin Bucuresti ca sa contribuim la lupta impotriva schimbarilor climatice!”, au strigat astazi aproximativ 100 de biciclisti adunati in Piata Constitutiei. Actiunea se inscrie in proiectul Ride Planet Earth, prin care ciclisti din intreaga lume ies in strada pentru a a [...]

Citeste mai mult »

Biciclistii din Bucuresti au strans mesaje pentru Copenhaga
Sâmbătă, 5 Decembrie 2009 – Green Report

„Pedalam prin Bucuresti ca sa contribuim la lupta impotriva schimbarilor climatice!”, au strigat astazi aproximativ 100 de biciclisti adunati in Piata Constitutiei. Actiunea se inscrie in proiectul Ride Planet Earth, prin care ciclisti din intreaga lume ies in strada pentru a a demonstra capacitatea si dorinta oamenilor de pretutindeni de a lua atitudine impotriva schimbarilor climatice.

Mesajul colectiv al amatorilor de ciclism din Capitala a fost inregistrat si va alcatui, impreuna cu cateva interviuri individuale, un filmulet de cinci minute. Acesta va fi transmis, potrivit Ralucai Teodor, reprezentant „Europe Active”, liderilor mondiali care se vor reuni in cadrul summitului de la Copenhaga.

Cel mai mic participant la actiunea de astazi a biciclistilor a fost Harold, un pusti de sase ani, care a dorit sa arate ca ii place sa pedaleze. „Eu merg cu bicicleta la serviciu si parcurg, zilnic, 22 de kilometri. I-am cumparat si fiului meu bicicleta pentru ca e bine sa faca miscare si se desurca foarte bine”, a spus Helmut, tatal micului biciclist.

Biciclisti pe timp de iarna

„Suntem in luna decembrie, e cald, nu e pic de zapada si putem merge cu bicileta fara ca asta sa fie un act de eroism. Oare de ce?”, s-a intrebat retoric George Culdea, presedintele asociatiei „Bate saua sa priceapa iapa”, sugerand evidenta schimbarilor climatice. El a explicat ca, prin actiunea de astazi, biciclistii au dorit sa demonstreze ca proiectul Ride Planet Earth, initiat de australianul Kim Nguyen, este in interesul tuturor.

Kim Nguyen a pornit pe bicicleta acum 16 luni din Brisbane, Australia, spre Copenhaga, Danemarca, trecand si prin Bucuresti. Scopul calatoriei sale a fost de a aduna mesaje de la oameni preocupati de protejarea mediului si ingrijorati de impactul schimbarilor climatice. Mesajele colectate de-a lungul calatoriei vor fi prezentate in decursul Conferintei Natiunilor Unite, pentru a convinge guvernele lumii sa ia actiuni imediate cu privire la un acord despre problema climatului global.

Obiective pentru summit

Coordonatorii Ride Planet Earth Romania au doua obiective majore. Unul dintre ele vizeaza promovarea pozitiei romanilor cu privire la poluarea cauzata de emisiile de CO2 in randul delegatiilor guvernelor. Acest obiectiv va fi realizat prin inregistrarea de mesaje video ale participantilor, ce vor fi comunicate de catre Kim Nguyen la Copenhaga.

Pe de altă parte, initiatorii proiectului doresc sa-i convinga pe romani ca bicicleta poate fi un mod placut si rapid de deplasare spre locul de munca, spre scoala, la cumparaturi, si chiar in concediu, inlocuind cu succes masina.

Text de Raluca Petrescu

Sursa: https://www.greenreport.ro/stiri/pbiciclistii-din-bucuresti-au-strans-mesaje-pentru-copenhagap

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.