Știm cu toții că sistemul de sănătate din România este unul dintre cele mai șubrede din Europa. Statisticile spun că, în România, aproape 50% din decesele sub 75 de ani ar fi putut fi evitate, în condițiile în care media la nivelul Uniunii Europene este de 33,7%.

grafic

O campanie inițiată în urmă cu două luni de către Coaliția „Votez pentru Sănătate” a strâns până acum peste 126.000 de voturi ale românilor care își doresc îmbunătățirea Sistemului de Sănătate din România.

Dacă vrei, poți intra și tu acum pe site-ul www.votezpentrusanatate.ro să votezi. Nu este nevoie să te înregistrezi, nu trebuie să lași adresa de email, trebuie doar să intri pe LINK și să apeși pe butonul VOTEAZĂ.

Coaliția „Votez pentru Sănătate” reunește organizații care susțin prin activitatea lor îmbunătățirea sistemului de sănătate românesc și care militează pentru ca Sănătatea să devină o prioritate reală pentru statul român, indiferent de partidele și oamenii politici care ajung la putere.

În România, mai mult decât în altă parte, pacienții se luptă nu doar cu propriile probleme de sănătate, ci și cu cele din sistemul de sănătate. Bacteriile rezistente la antibiotice, lipsa tratamentelor inovatoare sau chiar a celor mai comune medicamente din farmacii, condițiile insalubre din spitale, sunt doar câteva dintre problemele mari ale sistemului de sănătate.

Datele economice arată că în România cheltuielile anuale pentru sănătatea fiecărui român sunt de 814 euro, de trei ori mai mici decât media europeană.

infografic_votez-pentru-sanatate-1

Campania „Votez pentru Sănătate” își propune să obțină un angajament asumat public de autorități în vederea dezvoltării unei strategii clare pentru regândirea sistemului de sănătate.

Conform statisticilor, românii consideră că cele mai importante măsuri de luat sunt:

  • Buget mai mare, similar țărilor europene
  • Optimizarea serviciilor de urgență
  • Campanii de screening
  • Noi spitale pentru bolnavii cronic

infografic_votez-pentru-sanatate-3

Cu cât mai mulți români votează pentru sănătate, cu atât sunt șanse mai mari ca Sănătatea, cel mai important pacient al României, să se transforme dintr-un pacient cronic într-unul vindecat.

Votează acum pentru sănătate: http://votezpentrusanatate.ro/

Ai ceva de zis despre asta? Fii primul care lasă un comentariu.

Views 104

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
324 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!