Între vin și bere, prietenii mei știu că voi alege mereu vinul. Iar între vin alb și vin roșu, aleg mereu vinul roșu, cu micile excepții în care asocierile culinare cer musai un vin alb alături de felul de mâncare comandat.

Cei de la VINCON lansează weekendul acesta la GoodWine (cel mai important eveniment dedicat industriei vinului din România) două noi produse din gama Egregio.

Egregio este una dintre gamele premium produse de VINCON și include în acest moment 5 produse:  (3 vinuri rosii – Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra – si 2 vinuri albe – Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel).

egregio-landscape-3

Celor cinci de deasupra li se vor adăuga începând din acest weekend, încă două vinuri albe: Chardonnay și Sauvignon Blanc. În felul acesta, gama Egregio va ajunge la 7 sortimente de vin premium (3 roșii și 4 albe).

Noul Egregio Chardonnay

Este un vin galben verzui, un campion al vinurilor albe și un exponent de marcă al podgoriei Cotești. Olfactiv și gustativ, vinul prezintă o varietate remarcabilă de arome florale, citrice, vanilate, încununate de mirosul și gustul de unt specifice soiului. Prin păstrarea la barrique timp de 2 luni, vinul a căpătat rotunjime, catifelare și echilibru gustativ, devenind un remarcabil exponent al soiului. A obținut Medalie de aur la Bachus 2015 Focsani.

Din punct de vedere al asocierilor culinare, noul Egregio Chardonnay este recomandat alături de Piept de pui sau de curcan scaldat in sos de smantana sau de unt, in care regasim note de tarhon si piper alb sau preparate din cod, salau, homar, crab, creveti insotite de garnituri de legume sotate in unt cu accente de usturoi, ceapa si verdeturi proaspete. Este in egala masura compania ideala pentru branzeturi moi si catifelate din lapte de vaca sau de capra.

Noul Egregio Sauvignon Blanc

Este un vin alb verzui având ca origine Ferma Recea Centrul Viticol Husi din Podgoria Husi. Are o paletă aromatică complexă, în care regăsim nuanțe de fructe tropicale, agrume, perfect armonizate cu tușe vegetale de urzică și ardei verde, arome ce sunt percepute olfactiv și gustativ. Datorită terroirului de la Huși, acest Sauvignon este desăvârșit prin tipicitate, echilibru gustativ și mineralitate. Este, de asemenea, medaliat cu aur la Bachus 2015 Focșani.

Din punct de vedere al asocierilor culinare, noul Egregio Sauvignon Blanc se recomandă a fi servit alături de pește sau mâncăruri mediteraneene.

CONCURS PENTRU CITITORII BLOGULUI

Spune-mi până luni, 28 noiembrie 2016, ora 12:00, mai jos, în comentarii, ce fel de vin preferi (alb sau roșu) și de ce!

Vei avea, astfel, posibilitatea să câștigi un set de 6 sticle de vin premium Egregio de la Vincon!

Te rog să folosești în comentarii adresa ta de email la care te pot contacta în cazul în care ești câștigător.

UPDATE!

Câștigătorul tragerii la sorți este: LIDIA BUCUR (vezi mai jos video cu tragerea la sorți)

Ai ceva de zis despre asta? Lasă un comentariu. Mai jos găsești încă 14 comentarii la acest articol.

Views 235

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
324 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!