Între vin și bere, prietenii mei știu că voi alege mereu vinul. Iar între vin alb și vin roșu, aleg mereu vinul roșu, cu micile excepții în care asocierile culinare cer musai un vin alb alături de felul de mâncare comandat.
Cei de la VINCON lansează weekendul acesta la GoodWine (cel mai important eveniment dedicat industriei vinului din România) două noi produse din gama Egregio.
Egregio este una dintre gamele premium produse de VINCON și include în acest moment 5 produse: (3 vinuri rosii – Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra – si 2 vinuri albe – Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel).
Celor cinci de deasupra li se vor adăuga începând din acest weekend, încă două vinuri albe: Chardonnay și Sauvignon Blanc. În felul acesta, gama Egregio va ajunge la 7 sortimente de vin premium (3 roșii și 4 albe).
Noul Egregio Chardonnay
Este un vin galben verzui, un campion al vinurilor albe și un exponent de marcă al podgoriei Cotești. Olfactiv și gustativ, vinul prezintă o varietate remarcabilă de arome florale, citrice, vanilate, încununate de mirosul și gustul de unt specifice soiului. Prin păstrarea la barrique timp de 2 luni, vinul a căpătat rotunjime, catifelare și echilibru gustativ, devenind un remarcabil exponent al soiului. A obținut Medalie de aur la Bachus 2015 Focsani.
Din punct de vedere al asocierilor culinare, noul Egregio Chardonnay este recomandat alături de Piept de pui sau de curcan scaldat in sos de smantana sau de unt, in care regasim note de tarhon si piper alb sau preparate din cod, salau, homar, crab, creveti insotite de garnituri de legume sotate in unt cu accente de usturoi, ceapa si verdeturi proaspete. Este in egala masura compania ideala pentru branzeturi moi si catifelate din lapte de vaca sau de capra.
Noul Egregio Sauvignon Blanc
Este un vin alb verzui având ca origine Ferma Recea Centrul Viticol Husi din Podgoria Husi. Are o paletă aromatică complexă, în care regăsim nuanțe de fructe tropicale, agrume, perfect armonizate cu tușe vegetale de urzică și ardei verde, arome ce sunt percepute olfactiv și gustativ. Datorită terroirului de la Huși, acest Sauvignon este desăvârșit prin tipicitate, echilibru gustativ și mineralitate. Este, de asemenea, medaliat cu aur la Bachus 2015 Focșani.
Din punct de vedere al asocierilor culinare, noul Egregio Sauvignon Blanc se recomandă a fi servit alături de pește sau mâncăruri mediteraneene.
CONCURS PENTRU CITITORII BLOGULUI
Spune-mi până luni, 28 noiembrie 2016, ora 12:00, mai jos, în comentarii, ce fel de vin preferi (alb sau roșu) și de ce!
Vei avea, astfel, posibilitatea să câștigi un set de 6 sticle de vin premium Egregio de la Vincon!
Te rog să folosești în comentarii adresa ta de email la care te pot contacta în cazul în care ești câștigător.
UPDATE!
Câștigătorul tragerii la sorți este: LIDIA BUCUR (vezi mai jos video cu tragerea la sorți)
Raluca
noiembrie 28, 2016Imi place vinul rosu. Pune sangele in miscare si face bine la organism (consumat cu masura).. Imi place ca se poate bea si fiert (eu nu am vazut vin alb fiert :P ) Insa, asa cum ai spus si tu, cand un preparat culinar cere un vin alb, pai alb sa fie. Iar mai nou, incep sa ador rose-ul. Este mai usor, mai delicat, se poate bea oricand, oriunde… :)
Ali Carmen Rozeete
noiembrie 26, 2016Vinul rosu, Merlot, pentru ca îmi dă o stare euforică. Mă relaxează in aceste vremuri stresante in care trăim. Dar in general vinul e o licoare minunată, indiferent de gust si culoare
Oana
noiembrie 25, 2016Prefer vinul alb deoarece multitudinea de arome fructate sau florale te peregrineaza la momentul si locul recoltarii strugurilor.
CARCIGA
noiembrie 25, 2016ROSUUUUUUUUUUU. BAUT CU MASURA FACE BINE LA TOT CORPUL.
lucian
noiembrie 24, 2016Vinul rosu este bun pentru femei ca sa I bea barbatii intotdeauna si trebuie sa fie „feteasca” si apoi „babeasca” la batranete
Dana
noiembrie 24, 2016Nu ma asteptam sa fiu prima care spune ca prefera vinul rosu pentru ca este bun pentru femei… :p Glumesc (sau nu), ador vinul demisec, nu zic „nu” unui vin alb, insa il prefer pe cel rosu! A inteles cineva, ceva?
Folea Elena
noiembrie 24, 2016Vinul alb
iuliana
noiembrie 24, 2016sigur rosu, putin si des :D
vali crintea
noiembrie 24, 2016vinul alb ca merge la merge la orice mancare !
Burnescu Constantin
noiembrie 23, 2016Prefer vinul alb, in general. Dar beau si vin rosu de calitate, depinde si ce mananc, evident. Imi place foarte mult Chardonnay-ul, pe care-l savurez de cate ori se potriveste, de mai bine de 30 ani. Si chiar fara a fi la masa, un Chardonnay se poate bea chiar si numai de placere. Aroma si gustul lui nu m-au dezamagit niciodata. Savoarea pe care o are acest vin nu se uita usor, si o data ce ti-a placut, devii fan. Acum cand o alta podgorie renumita are probleme, ma bucur si mai mult ca VINCON va aduce pe piata acest sortiment pe care-l iubesc, si care nu m-a tradat vreodata.
Stefan
noiembrie 23, 2016sec sa fie :) alb sau rosu.
Iulian Sîrbu
noiembrie 23, 2016Salut, Vlad! Prefer vinul roșu pentru că acesta este vinul cu care am…crescut! :D Bunicul meu făcea mai mult vin roșu și deși calitativ nu se compara cu vinul produs de marile podgorii, a fost prima mea dragoste și știi că prima dragoste nu se uită niciodată! :)
Alina Savu
noiembrie 23, 2016Vinul roșu este preferatul meu. Este mai aromat și are o anumită eleganță.
Kadar Tamas
noiembrie 23, 2016Prefer vinul alb. Pentru ca nu pateaza :)
(dar accept si vin rosu ca premiu)