Câteva gânduri despre spectacolele lui Andre Rieu de la București

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Având în vedere că îi știu 90% din spectacole pe de rost, pot să spun că cel de la București este printre cele mai bune pe care le-a făcut vreodată (eu l-am văzut joi seara, pe 11 iunie 2015). Sunt convins că DVD-ul care va ieși după aceste 7 seri va avea un super succes în special la nivel internațional, acolo unde este publicul lui fidel de mai bine de 25 de ani.

Starea de bine pe care ți-o lasă spectacolul de la București este senzațională și mi-aș dori ca artiștii români să învețe ceva din asta, să lase frustrările acasă și să înceapă să privească și să înțeleagă industria asta în ansamblu, nu doar din perspectiva unui om care s-a născut cu un talent pe care habar nu are cum să-l valorifice. Înțeleg frustrarea, dar nu pot fi de acord cu ea. E datoria fiecăruia să găsească modalități de a-și valorifica talentul.

Talentul lui Andre Rieu nu este vioara în sine (nici măcar el nu pretinde asta), ci faptul că știe ce trebuie să facă pentru a transmite publicului starea aceasta de bine. Este un orchestrator excelent (asta nimeni nu a contestat niciodată) și un manager extraordinar. Un dirijor al propriei orchestre cu vioară în mână în loc de baghetă. Un regizor al propriilor spectacole pe care le creează și gestionează impecabil, începând de la scenă, instrumente și costume până la șampania, berea și popcorn-ul servit.

Da, Andre Rieu nu susține concerte de muzică clasică, ci spectacole cu muzică clasică unde cuvintele de ordine sunt ‘muzica bună’ și ‘entertainment’-ul iar șampania, berea și popcorn-ul fac parte integrantă din asta.

Fotografii de Vlad Dulea, Alin Andreescu + contul oficial de Facebook Andre Rieu

Citește și:

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.