Am menționat cuvântul ”politică” și parcă am intrat deja în altă sferă. Câti dintre voi nu reacționează așa când vine vorba de politică și de oamenii politici? Este absolut normal, clasa politică din România nu este tocmai cea mai bine văzută.

Dar trebuie să recunoaștem că acolo se întâmplă lucrurile. Degeaba inițiem proiecte, degeaba facem acțiuni, degeaba ieșim în stradă, dacă nu ajungem într-un fel sau altul acolo unde se fac legile.

Și atunci când apare posibilitatea de a pune comunitatea bicicliștilor (pe care am promovat-o de atâția ani încoace) față în față cu oamenii politici, nu mai rămâne decât un pas să spun da!

Aceasta este situația de acum. Alina Gorghiu a lansat provocarea VeloParlamentari în tandem 2.0.

Vlad Petreanu, George Hari Popescu, Chinezu, Bogdan Antohe, Andra Butolo, Ionela Nastase, Costin Comba, Stefan Murgeanu, Carmen Albisteanu, Vali Bosioc, Diana Gal, Radu Sprinceana, Daniel Focsa, Elena Ciric, Ana Ciobanu, Catalin Mateescu, piticu, Iyli și Ciprian Cozoplean sunt bloggerii care au acceptat deja provocarea și au invitat un om politic să participe alături de ei la acțiunea din 6 mai.

De cealaltă parte iată care sunt oamenii politici care au spus deja da și vor fi pe biciclete alături de bloggeri pe 6 mai pe traseul Parcul Herăstrău – Parcul Izvor: Nicu Banicioiu, Theodor Paleologu, Mihai Voicu, Daciana Sarbu, Cristi Busoi, Ludovic Orban, Diana Tusa, Rares Manescu, Ramona Manescu, Carmen Moldovan, Horia Cristian, Beni Dumitrica, Mario Oprea, Robert Negoita, Piedone.

După cum vedeți nici de o parte, nici de cealaltă lista nu e deloc mică și nici neînsemnată :)

Și acum revin la întrebarea din titlu: Când vrei să faci ceva concret, intri în contact cu toți actorii implicați, inclusiv cu oamenii politici?

Întrebarea nu e adresată numai celor care au legătură cu bicicletele. Aici mă refer la orice cauză pe care o susții! Tu, ca blogger, contactezi oamenii politici?

Ți se pare greu să intri în legătură cu ei? Mai nou majoritatea politicienilor au un blog (deci o pagină de contact), de asemenea au Facebook (cont personal sau pagină de fani).

Așa am procedat eu, de exemplu, cu Bogdan Diaconu. L-am găsit pe Facebook, i-am trimis un mesaj și a acceptat provocarea.

Lista completă cu tandemurile create o puteți vedea la Alina Gorghiu pe blog: http://www.alinagorghiu.ro/2012/04/09/noutati-veloparlamentari-in-tandem-2-0/

Am să adresez mai departe întrebarea din titlu celor mai activi membrii ai comunității biciciliștilor în online, cei care au bloguri și scriu despre adesea sau în totalitate despre ciclism (urban, montan sau sportiv).

Pe unii îi cunosc personal, pe alții îi cunosc doar virtual pentru că îi citesc. Dar toți au un numitor comun. Au un blog prezent pe http://bloguri.biciclete.net, site-ul pe care l-am creat în urmă cu câțiva ani tocmai pentru a fi mai aproape unii de alții.

Așadar: Alex Ciocan, AmDoar18ani.ro, AntiBike.net, Anton Duma, Bicicletăria de acasă, BikePress, BateSaua, Dragos Vocurek, Veloteca, Pedaleaza.ro, Emilian – Biciclistul.ro, BikeTime.ro, RaidExtrem, MarosBike, CheckOut.ro, Ciclism.ro, Cicloteque, Claudiu Moga, Clubul Bicicliștilor, Clubul de Cicloturism Napoca, Cluj MTB Riders, Pedalez.ro, Ciclism.blogspot.com, Drumul Bicicletei, victorperdevara, FreeRider.ro, Gabi Solomon, KiteBike, 2LazyLegs, Len, GeoAtreides, Alex Burlacu, MTB BN, MaiMultVerde, MTB Brasov, NuMaiAmBicicleta, Artistu, Pe-bicicleta.blospot.com, Portocala Mecanică, Prima Evadare, Reacție în lanț, Knox, MBike, Ride My Romania, Romania Pozitiva, Radio Romania Actualități, Valentin Zaraf, Velobello, Velorutia, Veni,vidi,velo, Roxana Lupu, Ambicicleta, BikeBlogBucuresti, Dragos Bucurenci, Gabi GMC, CuBicicleta.ro, Hoinareala, Vulupe, RomaniaPe2Roti

…desigur, unii dintre voi nu sunteți din București, dar poate se nimerește să fiți prin zonă pe 6 mai, prin urmare vă întreb pe toți: Acceptați provocarea?

 

PS: Măcar pentru cât m-am chinuit să bag toate linkurile astea :) v-aș ruga să-mi răspundeți sau măcar să dați vestea mai departe pe Facebook, pe Twitter, pe blog, știți voi mai bine… :)

Ai ceva de zis despre asta? Lasă un comentariu. Mai jos găsești încă 24 de comentarii la acest articol.

Views 23

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
324 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!