De câțiva ani încoace campania Earth Hour a luat o amploare fantastică. 4500 de orașe din 128 de țări vor stinge lumina pe 26 martie pentru o oră.

Dar anul acesta WWF (organizația internațională care a inițiat și organizează evenimentul) a decis să meargă Beyond the Hour!

Cu alte cuvinte anul acesta ne propunem mai mult decât o oră pentru planetă. La nivel mondial, Earth Hour încurajează anul acesta inițiative care contează pentru mediul înconjurător, cum ar fi folosirea mijloacelor de transport alternativ.
Unul dintre acestea este, evident, bicicleta!

Anul trecut am biciclit ziua, am biciclit noaptea, am biciclit prin cartiere sau am biciclit în afara orașului cartografiind deșeurile. Am biciclit în ultima zi a anului, de Paşti şi de Crăciun, fete şi băieţi, pe vreme bună şi pe ploaie. Anul acesta putem bicicli împreună, beyond the hour.

Evenimentul Mai mult decât o oră pentru planetă se va desfășura sâmbătă, 26 martie, în Piața George Enescu, începând cu ora 17:30. Ne sprijină, ca în fiecare an, ambasadorul Earth Hour, Zoli Toth, dar și inițiativele Let’s bike it, BikeWalk, Ciclopromenada Nocturnă, Velo Bello, Drumul Bicicletei, Asociațiile Mai Mult Verde, Green Revolution, Recolamp și Bate Șaua.

Sărbătoarea Earth Hour va începe prin startul pentru Marșul Earth Hour 2011. Îi așteptăm pe bicicliștii bucureșteni, pentru a realiza împreună următorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piața Romană- Bd-ul. Lascăr Catargiu- Piața Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piața Charles de Gaulle- Bd-ul. Mareșal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Șos. Kiseleff- Piața Victoriei- Calea Victoriei -întoarcere în Piața George Enescu.

Puteți vedea harta traseului pe site-ul BikeEvents.ro: http://www.bikeevents.ro/evenimente/earth-hour-2011.html

Pe cei care își doresc să participe la marș, însă nu au o bicicletă acasă, îi așteptăm cu 100 de biciclete puse la dispoziție gratuit de centrele de închiriere IVelo și Cicloteque.  Îi rugăm pe doritori să își închirieze bicicleta în avans, trimițându-ne un mesaj la adresa office@wwfdcp.ro, care să includă numele și numărul de telefon, până vineri, 25 martie, la ora 15:00.

Marșul Earth Hour se va încheia la orele 19:00. După un răgaz pentru a ne trage sufletul, ne vom bucura, din nou, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 vom da cu toții tonul stingerii luminilor Ateneului Român, ale Bibliotecii Centrale Universitare și ale Muzeului Național de Artă. Când totul va fi stins, cunoscutul cor Sound ne va încânta cu  un repertoriu adaptat evenimentului.

În felul acesta am răspuns și lepșei venită de la Radu Sprinceanu.

Leapşa poate fi preluată pe blog, pe Facebook, pe Twitter de oricine ştie ce va face de Earth Hour!

Chiar aşa, tu ce faci de Earth Hour?

Ai ceva de zis despre asta? Lasă un comentariu. Mai jos găsești încă 13 comentarii la acest articol.

Views 3

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
299 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!