Salut, numele meu este MicroB, dar prietenii îmi spun pe scurt μB, sau mai bine zis îmi spuneau (citește până la capăt și o să înțelegi).Stăteam într-o dimineață, ca de obicei, pe marginea toaletei și așteptam apa de ora 7:30. Se știe că nouă – microbilor, asemenea dvs – oamenilor, ne place apa de toaletă (vezi mai jos de ce), cu toate că voi, oamenii, înțelegeți cu totul altceva prin apă de toaletă (și vă zic sincer, nici măcar nu înțeleg cum ați făcut voi legătura!)

În fine, cum spuneam, în acea dimineață panica cuprinsese întregul colac și zvonurile că orele ne sunt numărate începeau să prindă contur. Atunci am luat hotărârea să scriu aceste rânduri, pentru ca urmașii voștri (că de ai noștri se va alege praful) să știe adevărul despre ce s-a întâmplat într-o banală zi de februarie 2011.

21 februarie este ziua în care începe votarea și jurizarea Concursului școlar Zero Microbi. Și poate această zi ar fi trecut neobservată dacă o ceată de bloggeri (nu știu ce înseamnă asta, dar cred că e vorba de presa online) nu s-ar fi apucat să joace leapșa cu soarta noastră.

Dacă citiți aceste rânduri înseamnă că, între timp, o sticlă d-aia de Domestos ne-a venit de hac.

De aici, de unde-oi fi acum, vă pup cu drag,

Al vostru (fost) MicroB

========================================================================

Care e faza?

Această poveste face parte dintr-o leapșă pe care am acceptat cu drag să o onorez și pe care o dau mai departe către http://bloghita.info/, http://www.bogdanantohe.ro/, http://www.silviuromano.com/, http://syber.sub18.ro/, http://mihaitoader.ro/blog/

Desigur oricine poate prelua această leapșă pe propriul blog. Ideea e simplă. Trebui să scrie cât mai haios posibil cum îşi imaginează ei că arată o zi din viaţa unui microb care se sperie rău de tot de Domestos.

Cea mai mişto povestire o să fie premiată cu titulatura de ”Microbul maxim al blogosferei” şi va primi o diplomă din partea DreamTeamRo şi o sticlă de Domestos cu autografele tuturor membrilor DreamTeamRO.

Au mai scris: Ştefan Murgeanu, Marius Matache, Claudiu Ciobanu

* Şi totuşi, de ce le place microbilor sub marginea toaletei?

  • pentru stabilitate – microbilor le place sa populeze mediile de orice fel, dar prefera suprafetele fixe;
  • pentru hidratare – microbii iubesc umezeala din toaleta;
  • pentru echilibru – marginea toaletei nu este emailata, suprafata ei abraziva este ideala pentru „echilibru”
  • pentru hrana – mizeria proiectata sub marginea toaletei de fiecare data când tragem apa se constituie intr-o foarte satioasa sursa de hrana pentru microbi.

Sursa: http://zeromicrobi.ro/despre.html

Ai ceva de zis despre asta? Lasă un comentariu. Mai jos găsești încă 7 comentarii la acest articol.

Views 93

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
299 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!