M-am tot gândit ce titlu inteligent să pun acestui articol. Până la urmă veți înțelege de ce un titlu atât de simplu face cât o mie de înțelepciuni adunate la un loc.

În urmă cu o săptămână avea loc Gala Premiilor ForeverAlifantis (pardon, ForeverFolk) 2010. Asta e gluma mea preferată față de Make (organizatorul galei) întemeiată de faptul că Nicu Alifantis a luat 3 din cele 5 premii acordate anul acesta: cea mai bună piesă, cel mai bun album, artistul anului.

Lui Alifantis i-aș fi dat premiul pentru cel mai bun artist folk al anului doar și pentru concertul din vară, vi-l aduceți probabil aminte, este acel concert când Bob Dylan a cântat la București în închiderea lui Alifantis :) [another inside joke]

Dar nu despre Alifantis vreau eu să vorbesc, nici despre al patrulea premiu acordat seriei de concerte „Întâmplări în orașul cu oameni” pentru cel mai bun eveniment folk al anului, ci vreau să vă vorbesc despre al cincilea premiu, acordat celui mai bun tânăr artist al anului.

Alexandra Sidor este câştigătoarea cea căreia juriul şi publicul ForeverFolk.com i-a acordat acest premiu și, cum interesant constata chiar ea, „nu este neapărat un premiu bine-meritat dar este întotdeauna un premiu bine-venit”. Sunt sigur că Alexandra, atunci când primind premiul, spunea aceste cuvinte se gândea cu modestie în primul rând la ea. Dar eu îmi permit să extrapolez şi să spun că acelaşi lucru e valabil şi pentru noi, iubitorii de folk, de muzică de calitate, de voci care îți rezonează în suflet din prima secundă.

Recunosc spășit (și aici o să mă înjure Make) că nu am urmărit deloc evoluția votării premiilor, prin urmare nu știam ce artiști fuseseră propuși și votați. Până în seara Galei nu auzisem deloc de Alexandra Sidor, și probabil mai sunt și alții care au nevoie de astfel de evenimente ca să cunoască artiști ca Alexandra. De aceea spun ca nici pentru mine (pentru noi) acest premiu nu este neapărat bine-meritat :) dar cu siguranță este bine-venit!

Știu că sunt oameni care au contestat modul în care s-au acordat premiile. E absolut normal. Oriunde și oricând se întâmplă asta.

Make, când te gândești dacă să mai organizezi și alte ediții ale Galei Premiilor ForeverFolk gândește-te la asta: nu contează dacă premiile acordate sunt bine-meritate. Important este că întotdeauna vor fi bine-venite!

LATER EDIT: Descopăr acum cu oarecare bucurie o coincidență frumoasă: Alexandra Sidor – Anotimpul ploilor a fost clipul zilei pe ForeverFolk.com anul acesta exact de ziua mea :)

Ai ceva de zis despre asta? Lasă un comentariu. Mai jos găsești încă 12 comentarii la acest articol.

Views 39

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
299 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!