Poate vă amintiţi de participarea mea în echipa bloggerilor la Triathlon Challenge Mamaia 2010. Am fost atunci bicilistul echipei avandu-i coechipieri pe Doru Panaitescu (înot) şi Gabi Solomon (alergare).

Deja se ştie că am ocupat atunci poziţia 19 (onorabilă am zis noi având în vedere că cel puţin eu şi Doru nu suntem cei mai în formă sportivi de pe planetă). Ei bine, între timp s-au pus la dispoziţie rezultatele finale şi m-a mâncat curiozitatea să compar timpii pe probe pentru a afla pe ce poziţie virtuală ne-am aflat faţă de ceilalţi participanţi.

N-am să vă spun pe ce loc am ieşit eu şi Doru (dacă sunteţi chiar curioşi vă invit să faceţi singuri calculele, dar v-aş fi recunoscător dacă aţi trece liniştiţi mai departe în a citi acest post, pentru că acesta nu este nici despre mine şi nici despre Doru). În schimb am să vă zic faptul că, poate nu neapărat spre surprinderea mea, ci mai degrabă spre marea mea bucurie şi încântare, am descoperit că Gabi Solomon a avut cel mai bun timp la alergare, depăşind chiar şi timpul alergătorilor din echipele de pe podium!

Acelaşi Gabi Solomon, care a doua zi, când am fost invitaţi la Radio Lynx să vorbim despre Triatlon, ne-a povestit despre un alt proiect extraordinar în care este implicat.

Este vorba despre „42 pentru o şansă”. Ideea proiectului era pe cât de simplă, pe atât de importantă. 84 de sportivi amatori români şi italieni formând 42 de echipe au alergat la probele de maraton, semi-maraton şi ştafetă din cadrul Bucharest City Marathon 2010 de pe 17 octombrie 2010.

Scopul acestei campanii este strângerea de fonduri, respectiv 30.000 eur, necesari achiziționării unui echipament inexistent în acest moment în niciun spital din România!

Echipamentul OLYMPIC COOL-CAP® SYSTEM este necesar pentru tratarea nou-născuţilor care suferă de encefalopatie hipoxic-ischemică ( insuficienţă respiratorie la naştere, asfixie, stop cardio-respirator, hipotermie) şi poate ajuta la reducerea afecţiunilor cerebrale, chiar la creşterea şanselor de supravieţuire pentru cazurile grave.

Acest echipament ar fi putut oferi o şansă în plus nou-născuţilor implicaţi în cazuri de asfixie care la momentul actual nu beneficiază de nici un tratament (ex. cazul de la Maternitatea Giuleşti).

Între timp s-au strâns 20.700 de eur prin urmare mai este nevoie de un mic efort din partea noastră pentru ca acest proiect să își atingă scopul.

Ce poți face ca să ajuți acest proiect?

Salut inițiativa zaza pizza  de a sprijini acest proiect, dar eu, chiar dacă aș fi scris despre campanie înainte de maraton, aș fi refuzat să particip la concursul http://www.42pentruosansa.ro/updates/promoveaza-42-pentru-o-sansa-si-mananci-paste-de-la-zaza-pizza/

Am scris despre campanie doar pentru că eu cred foarte tare în șansa de care au nevoie acești copii, și pentru că îi cunosc personal pe oamenii din spatele acestui proiect și știu că se implică din tot sufletul. Și așa sper că o veți face și voi.

Ai ceva de zis despre asta? Lasă un comentariu. Mai jos găsești încă 8 comentarii la acest articol.

Views 1

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
292 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!