Am primit zilele trecute o leapșă de la bunul meu prieten Ștefan Murgeanu. În această leapșă, pe care și el a primit-o la rândul lui de la Daniela, se pare că lumea scrie 10 principii după care își ghidează viața.

Ei bine, unii dintre noi sunt mai „sintetici” de felul lor și rezumă principiile la unul singur :)

Oricum, ceea ce am observat peste tot este că oamenii au scris principiile după care își ghidează viața la persoana a doua.

Acum nu contest că acelea nu se refereau la persoanele care le-au scris, dar e mai ușor să scrii la persoana a doua pentru că ai senzația că tu ai trecut deja testul principiului respectiv și e rândul altcuiva să il respecte, sau, în alte cazuri, e mai ușor să scrii la persoana a doua pentru că în felul acesta rămâne un principiu general, la care chiar și tu, încă aspiri.

Trebuie să recunoașteți și voi că sună a învățături din cartea cu proverbe. Ia încercați să le transpuneți la persoana întâi!

Cunoscându-i personal atât pe Ștefan Murgeanu cât și pe Chinezu pot să spun că oamenii, chiar scriind la persoana a doua, au fost cât se poate de sinceri, și ei chiar își ghidează viața după principiile respective.

Dar eu am încercat un exercițiu (dacă vreți, de sinceritate) scriind principiile la persoana întâi și să vedeți cum imediat au apărut și întrebări în sinele meu „chiar fac asta?”… Să știți că le-am lăsat scrise doar după ce le-am recitit (corectat) de câteva ori :)

  1. Fac doar ce îmi face plăcere (cu toate acestea accept compromisuri)
  2. Dacă vreau să fac ceva care îmi place încerc să nu amân (carpe diem!)
  3. Încerc să corectez greșelile pe care alții le observă la mine (și cu care mă împac că sunt ale mele)
  4. Pun mare preț pe optimism și nu mi-e frică să pierd simțul realității (din moment ce aceasta din urmă este oricum relativă)
  5. Adesea mă las dus de val pentru că astfel ajung în locuri în care alții doar visează (go with the flow!)
  6. Colecţionez senzații, imagini și trăiri…
  7. Nu renunţ niciodată la visurile mele indiferent cât de mult timp îmi ia să le îndeplinesc.
  8. Nu ţin la banii pe care îi am deja. Îi cheltui cu drag, fără să mă uit, dacă am pe ce şi, mai ales, cu cine. (n-am fost tot timpul aşa… am devenit aşa în ultimii ani)
  9. Accept că oamenii sunt diferiţi şi înţeleg foarte uşor motivaţiile comportamentelor lor prin prisma acestui fapt (acesta e mai mult un dar decât un principiu – mai degrabă mă ghidează el pe mine decât mă ghidez după el)
  10. Nu îmi ghidez viața după niciun principiu :) iar asta îmi dă o foarte mare flexibilitate

Aş vrea să spun că ordinea este aleatoare dar adevărul este că în ordinea asta mi-au venit în minte. Excepţie face ultimul la care, recunosc, m-am gândit printre primele, dar n-avea niciun farmec să îl pun la început.

Și pentru că trebuie să dau leapșa mai departe am ales doi oameni care mie imi sunt foarte dragi pentru ceea ce fac în online:

(nu că ar fi singurii, dar ei mi-au venit așa, repede, în minte)

Ai ceva de zis despre asta? Lasă un comentariu. Mai jos găsești încă 14 comentarii la acest articol.

Views 45

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
292 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!